Pizza bez lepku
	
	- 1 PL medu
 - 1 sáčok sušeného droždia
 - 1/3 pohára teplej vody
 - 3/4 pohára mandľovej múky
 - 3 PL kokosovej múky
 - 1/2 pohára arrowroot (alebo kukuričný škrob)
 - 1 vajce
 - 1 PL olivového oleja
 - 1 ČL jablkového octu
 - 1/2 pohára omáčky na pizzu
 - 1 pomletá klobása
 - šunka (min 90% masa)
 - olivy
 - kukurica
 - červená cibuľa
 - šampiňóny
 - tvrdý syr
 
Predhrejeme rúru na 210 stupňov. Na plech si dáme papier na pečenie. V malej miske zmiešame med, droždie a teplú vodu. Poriadne premiešame vidličkou, aby neostali hrudky. Odložíme misku bokom na 5 minút. Vo väčšej miske zmiešame mandľovú múku, kokosovú múku, arrowroot a soľ. Pridáme vajce, olivový olej a ocot do zmesi s droždím a poriadne premiešame. Túto zmes vylejeme do múky. Dobre premiešame a vytvoríme z cesta guľu. Natrieme si valček olivovým olejom a vyvaľkáme cesto do požadovaného tvaru. Dáme na plech a vložíme do rúry na 5 – 7 minút. V malej panvici speníme cibuľu na olivovom oleji. Pridáme mletú klobásu a šampiňóny a varíme približne 5 minút. Vyberieme cesto z rúry, potrieme ho omáčkou na pizzu, poukladáme šunku, klobásovo šampiňonóvu zmes, kukuricu a olivy. Na vrch nastrúhame trochu syru. Pizzu dáme späť do rúry a necháme v rúre ďalších 5 - 7 minút. Po vybratí pizzu nakrájame a hneď podávame.
Poznámka:Ak vynecháte z receptu syr, pizza bude nie len bez lepku ale aj bez laktózy.