Šalát z avokáda, quinoy a bôbu
	
	- 200 g quinoa
 - 500g bôbu bez strukov (čerstvé alebo mrazené)
 - 2 stredne veľké citróny
 - 2 malé zrelé avokáda
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 200g reďkovky
 - 50g lístkov bazalky
 - 1 polievková lyžica mletej rímskej rasce
 - 75 ml olivového oleja
 - 1/4 lyžičky chilli vločiek
 - soľ a korenie
 
Quinou dáme do hrnca s dostatočným množstvom vody, privedieme  do varu a varíme 9 minút. Precedíme cez jemné sitko a prepláchneme studenou vodou. Necháme uschnúť. 
Bôby dáme do hrnca s horúcou vodou, privedieme späť k varu a hneď scedíme do sitka. Prepláchneme studenou vodou a necháme uschnúť. Potom jemne každé zrno zatlačíme prstom, aby sme odstránili kožu. 
Zoberieme citróny a nožom zrežeme vrch a spodok. Postavím citrón na dosku a nožom mu po stranách zrežeme šupku aj s bielou časťou. Citrón rozoberieme na mesiačiky a z každého mesiačika odstránime membránu a vnútro mesiačikov dáme do misky. Z membrán ešte vytlačíme zvyšnú šťavu do misky. 
Ošúpeme avokádo a odstránime jadro. Jemne ho nakrájame a primiešame do misky s citrónom. Ak máme quinou už suchú, primiešame ju do misky. Pridáme bôb, pretlačený cesnak, reďkovky prekrojené na polovicu, bazalkové listy, rascu, olivový olej, chili vločky a trochu soli a korenia. Jemne premiešame aby sme neporušili avokádo. Ak je potrebné dochutíme ešte soľou a korením. Tanier ozdobíme zostávajúcou bazalkou.
Jednoduchý šalát či už na raňajky alebo obed. Podávame s chlebom alebo pečivom.