Losos s koriandrovo-limetkovou omáčkou
	
	- 4 filety lososa (2,5 cm hrubé)
 - 1ČL pomletej rasce
 - 1/2 ČL pomletého koriandra
 - 1/8 – 1/4 ČL kajenského korenia
 - Soľ
 - Čierne korenie
 
- 1/2 pohára kyslej smotany
 - 2 nasekané jarné cibuľky
 - 1/2 pohára koriandra
 - 1 a 1/2 PL limetkovej šťavy
 - 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky
 
Vyberte filé z lososa z chladničky a nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi 10 minút. Zatiaľ pripravte omáčku. 
Do mixéra pridáme kyslú smotanu, zelenú cibuľku, koriander, limetkovú šťavu, cesnak a 1/4 ČL soli. Necháme mixovať pokým nie je koriander jemne rozomletý. Necháme bokom pri izbovej teplote, pokým pripravíme lososa. 
V malej miske zmiešame rascu, koriander, kajenské korenie 1/2-3/4  lyžičky soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia. Obe strany lososa poutierajte suchou papierovou utierkou. Obe strany rovnomerne posypte pripravenou zmesou a jemne rozotrite. Rozohrejte olej na panvici na stredne vysokú teplotu a dajte lososa pražiť z každej strany približne 4 minúty, alebo pokým nie je každá strana zlatohnedá. 
Podávajte teplé, poliate s koriandrovo-limetkovou omáčkou.