-
Dáme si na panvicu kokosový olej a na miernom ohni ho roztopíme. Pridáme kúsky morčacieho mäsa, posypeme ho soľou a korením a opražíme pekne dozlata. Pridáme jablká a varíme asi dve minútky, kým . . .
-
Lístkové cesto rozvaľkáme paličkou. Trubičky na šamroly jemne potrieme olejom a rezané plátky cesta navinieme smerom od užšej po hrubšiu časť trubičky. Položíme na jemne vymastený plech a pečieme . . .
-
Vložte všetky prísady do odšťavovača. Podávajte s niekoľkými kockami ľadu. . . .
-
Predhrejte rúru na 180 stupňov.
Rozkrojte avokádo na polovice a odstráňte kôstku. Vydlabte vnútro avokáda tak, aby ostalo po okrajoch približne pol centimetra. Vydlabané avokádo odložte do misky. . . .
-
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Potrite plech na pečenie olivovým olejom, dajte cibuľku na plech a pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja a bohato posypte hrubou soľou a korením. Pečieme pokým spodok . . .
-
Suroviny zmiešame, vypracujeme cesto a dáme na 2 hodiny odstáť do chladničky. Cesto rozvaľkáme na asi 1 cm plát, z ktorého vykrajujeme pagáčiky. Ukladáme na plech, povrch potrieme vajcom a posypeme . . .
-
Dajte hrach do vriacej vody o objeme dvoch šálok. Varte do mäkka, cca 3 minúty. Vysušte a nechajte vychladnúť. Potom ho rozmixujte. Pridajte zvyšné prísady, okrem olivového oleja a rozmixujte do . . .
-
Otvoríme si konzervy s tuniakom a vylejeme z nich šťavu alebo olej. Suchého tuniaka vysypeme do stredne veľkej misky. Pridáme vajcia, citrónovú šťavu, dijónsku horčicu, pomleté ľanové semiačka a . . .
-
Odstráňte konce ružičkových kelov a nakrájané ich na malé prúžky. Dajte ich do misy. Ošúpte jablko, zbavte ho jadierok, nakrájajte na malé kocky a pridajte do misy. Ošúpte cibuľu, nakrájajte na . . .
-
Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéry.
. . .